Грижа за двајца - исхрана на трудници

БАЛАНСОТ НА ОРГАНИЗМОТ Е ИСКЛУЧИТЕЛНО ВАЖЕН ЗА ТРУДНИЦИТЕ.
Современата медицина смета, во период на бременост, основната грижа треба да биде на здравјето на мајката, од која зависи и здравјето на плодот и затоа одржувањето на благосостојбата на мајката е исклучително важно. Женското тело по природа е организирано да даде живот и да осигури се' што е неопходно пред и после раѓање на детето. Но, начинот на живот може да го изнемошти организмот и да влијае врз развојот на плодот. Затоа е исклучително важно идната мајка да прими пробиотик, за да се осигура потребната доза полезни добри бактерии и да се стимулира силен имунитет.

И ТУКА НА ПОМОШ ДОАЃА ЛАКТОФЛОР.
Пробиотикот Лактофлор го отстранува ризикот од инфекции и компликации, со последниот прием на антибиотици, како и појавата на нерамнотежа во цревната микрофлора.

ЛактоФлор помага за постигнување и одржување на балансирана микрофлора, како и за брзото нејзино обновување при стомачно-цревни проблеми;

Го зголемува имунитетот, благодарение на уникатните пробиотични карактеристики на вклучените лактобацили, бифидобактерии и Streptococcus thermophilus. Тие со комбинирани во мултибактериски формули, врз база на лабораториски докажани корисни својства и ја одржуваат високата виталност. Пробиотикот ЛактоФлор клинички има докажано корисно дејство.

Лактофлор Биоплус ја регенерира и одржува цревната микрофлора, соодветен е и за превенција , детоксикација и континуиран прием.

КОИ СЕ СПЕЦИФИЧНИ НУТРИТИВНИ ПОТРЕБИ НА БРЕМЕНИТЕ ЖЕНИ?
Протеините се многу важни за идните мајки. Аминокиселините што се наоѓаат во протеините се основен "градежен блок" за создавање и растот на фетусот. Јаглехидратите му ја даваат на телото енергијата што му е потребна. Мастите, исто така, треба да бидат присутни на менито на бремената жена, но пожелно е тие да не се заситени. Витаминот Ц е исклучително важен елемент. Овошјето, а особено зеленчукот што го содржи, треба да се јаде сурово, бидејќи нивниот долготраен термички третман драстично го намалува количеството на витамин Ц.

Калциумот е најважната супстанција за градењето на коските. Ако количината на калциум, не е доволна детето ќе го земе од мајката. Ова не значи дека е неопходно бремена жена да прима апчиња. доволно е да конзумира храна богата со калциум. Приемот на вода, течности и сокови е исклучително важен за благосостојбата на идната мајка.

Повеќе информации : http://www.kendy.mk/probiotik-laktoflor-bioplus-fibri-1-90-kapsuli

Адреса

Кенди дооел

Адреса:                                                                          
ул. Боро Тодоровиќ 1 , бр.2, П.Ф. 30                             
1000 Скопје
Македонија

Контакт

  • +389 2 3118 140
  • +389 2 3118 140
  • contact@kendy.com.mk

Facebook

Kendy Makedonija © 2021. UKION SHOPS