Добра цревна флора за перфектна кожа

Дали некогаш сте размислувале за тоа како нашиот животен стил влијае на нашето тело? Секој ден, многу фактори на животната средина можат да го нарушат составот на нашиот микрокосмос на цревата. Некои од нив се под големо влијание од нашето дневно мени, диети, изложеност на токсини од животната средина, алкохол и пушење или употреба на антибиотици и други лекови. Други, како генетиката, за жал, не се под наша контрола.

 

Дали знаевте дека цревната микрофлора е орган само по себе? Како што обрнуваме внимание на другите делови на нашето тело, мора да се внимава и на микробиомот, бидејќи тој игра клучна улога во нашите дневни телесни функции и нашето долгорочно здравје. Lactoflor BioPlus е  нова генерација на синбиотик која содржи 7 видови на бактерии на млечна киселина со висока биолошка активност и пребиотик (инулин) која ги подобрува дигестивните процеси

Специјалниот бугарски штам Lactobacillus bulgaricus LKZ-200 е изолиран од “крвен здравец”. Корените на оваа билка наоѓаат полифенолни соединенија кои директно ги напаѓаат вирусите со врзување за нивната школка и со тоа ја блокираат нивната агресивност. BioPlus ја обновува и одржува рамнотежата на микрофлората на цревата, создавајќи поволно опкружување за раст на добрите бактерии.

Студиите покажуваат дека земањето додатоци на пробиотик може да ги намали симптомите на егзема. Lactoflor те советува 

Адреса

Кенди дооел

Адреса:                                                                          
ул. Боро Тодоровиќ 1 , бр.2, П.Ф. 30                             
1000 Скопје
Македонија

Контакт

  • +389 2 3118 140
  • +389 2 3118 140
  • contact@kendy.com.mk

Facebook

Kendy Makedonija © 2021. UKION SHOPS