Блог

Како да го подигнеме имунитетот на нашите деца?

Како што се приближува зима и пролет кај сите мајки се појавува вознемиреност, како да се подготват и да се справат со настинки, грип и отежнато дишење во текот на следните  месеци. За време на студените месеци, сите се собираме во затворени простории - трговски центри, продавници, ресторани, станови каде што шириме и разменуваме бактерии и вируси. Децата кои посетуваат училишта и градинки исто така се изложени на голем ризик. Бројни интеракции помеѓу нив и површините покриени со бактерии можат да создадат нерамнотежа во организмот. Затоа, мора да сфатиме дека загриженоста е наша да го..

Read more...

ЛАКТОФЛОР – Пробиотски култури без кои децата не можат! – Зголемете го имунитетот на вашите најмили во период на вируси!

Човечкото тело е многу зависно од микроби, кои се 10 пати повеќе од бројот на клетки во нашето тело. Во суштина, микроорганизмите кај нас се поделени на добри и лоши. Добрите бактерии служат за создавање силен имунитет и ја намалуваат ранливоста, спречувајќи болести како што се алергии, астма, вируси, и други. Затоа, не е изненадувачки што производството на добри бактерии - пробиотици, непосредно пред и по раѓањето - е клучно за здравјето во понатамошниот развој на децата особено кај бебињата Неодамнешните истражувања покажаа дека многу фактори поврзани со животниот стил и здравјето на мајк..

Read more...

Добра цревна флора за перфектна кожа

​ Дали некогаш сте размислувале за тоа како нашиот животен стил влијае на нашето тело? Секој ден, многу фактори на животната средина можат да го нарушат составот на нашиот микрокосмос на цревата. Некои од нив се под големо влијание од нашето дневно мени, диети, изложеност на токсини од животната средина, алкохол и пушење или употреба на антибиотици и други лекови. Други, како генетиката, за жал, не се под наша контрола.   Дали знаевте дека цревната микрофлора е орган само по себе? Како што обрнуваме внимание на другите делови на нашето тело, мора да се внимава и на микробиомот, бид..

Read more...

Грижа за двајца - исхрана на трудници

БАЛАНСОТ НА ОРГАНИЗМОТ Е ИСКЛУЧИТЕЛНО ВАЖЕН ЗА ТРУДНИЦИТЕ. Современата медицина смета, во период на бременост, основната грижа треба да биде на здравјето на мајката, од која зависи и здравјето на плодот и затоа одржувањето на благосостојбата на мајката е исклучително важно. Женското тело по природа е организирано да даде живот и да осигури се' што е неопходно пред и после раѓање на детето. Но, начинот на живот може да го изнемошти организмот и да влијае врз развојот на плодот. Затоа е исклучително важно идната мајка да прими пробиотик, за да се осигура потребната доза полезни добри бакт..

Read more...

Адреса

Кенди дооел

Адреса:                                                                          
ул. Боро Тодоровиќ 1 , бр.2, П.Ф. 30                             
1000 Скопје
Македонија

Контакт

  • +389 2 3118 140
  • +389 2 3118 140
  • contact@kendy.com.mk

Facebook

Kendy © 2020. UKION SHOPS