ЛАКТОФЛОР – Пробиотски култури без кои децата не можат! – Зголемете го имунитетот на вашите најмили во период на вируси!

Човечкото тело е многу зависно од микроби, кои се 10 пати повеќе од бројот на клетки во нашето тело. Во суштина, микроорганизмите кај нас се поделени на добри и лоши. Добрите бактерии служат за создавање силен имунитет и ја намалуваат ранливоста, спречувајќи болести како што се алергии, астма, вируси, и други. Затоа, не е изненадувачки што производството на добри бактерии - пробиотици, непосредно пред и по раѓањето - е клучно за здравјето во понатамошниот развој на децата особено кај бебињата

Неодамнешните истражувања покажаа дека многу фактори поврзани со животниот стил и здравјето на мајката во очекување се клучни за здравјето на бебето, која во подоцнежна фаза ќе обезбеди добро здравје и нема да дозволи лесно влегување на патогени бактерии во телото на детето. Добра е препораката за секоја мајка во очекување да се грижи и да спречи нерамнотежа на микрофлората пред или за време на бременоста

ПРАВИЛЕН СОСТАВ НА МИКРО-ФЛОРАТА ВО ЧОВЕКОТО ТЕЛО СЕ СОЗДАВА УШТЕ ПРИ РАЃАЊЕТО

 

Како влијае раѓањето во составот на микробиолошката флора на вашето бебе?

Кога бебето поминува низ породилниот канал, од телото на мајката добива витална млечна киселина и бифидобактерии. Секој последователен контакт на новороденчето со неговата околина може да го изложи на напад од патогени бактерии со кои не би се справил доколку нема здрава микрофлора. Со мајчиното млеко, бебињата добиваат добри бактерии заедно со корисни пребиотици, кои го намалуваат ризикот од рани инфекции и почетната нерамнотежа на микрофлората. Затоа, мајките кои имаат добра рамнотежа на цревата со доминантни пробиотски бактерии, природно родени и го дојат своето новороденче, се потпираат на здрав микробиом на цревата и за своето дете.

 

ХРАНЕЊЕТО НА БЕБЕТО ВО ПРВИТЕ МЕСЕЦИ Е ОСНОВЕН ФАКТОР ЗА ДОБРО ЗДРАВЈЕ

До моментот кога се хранат со вообичаена храна, околу 90% од цревната флора на бебето се бифидобактерии, кои заедно со други корисни бактерии - лактобацили, лактококи и ентерококи, формираат еден вид бариера против влегување на патогени. Бифидобактериите го стимулираат имунитетниот систем, го промовираат збогатувањето и развојот на стекнатиот имунитет, итн.

ПОТРЕБНИ ЛИ СЕ ПРОБИОТИЦИТЕ ЗА СИЛЕН ИМУНИТЕТ ОТПОРЕН НА БАКТЕРИИ И ВИРУСИ? ДЕФИНИТИВНО ОДГОВОРОТ Е ДА! ШТО ПОСКОРО!

Лактофлор пробиотиците се добри помагачи за здравјето на нашите деца. Грижејќи се за децата, Кенди Фарма ја разви специјалната формула LactoFlor Kids. Тој е единствениот пробиотик на пазарот со безбедносен сертификат и нема цитотоксичност и акутна токсичност. Како и другите пробиотски формули од брендот, LactoFlor Kids се заснова врз широко прифатената теорија денес за улогата на рамнотежа во дигестивниот систем за здравјето на луѓето, благосостојбата и долговечноста.

ШТО ПРЕТСТАВУВА ПРОБИОТИКОТ ЛАКТОФЛОР ЗА ДЕЦА?

LactoFlor Kids е посебна пробиотска формула која ефикасно помага при многу гастроинтестинални проблеми кај децата. Создадена е со грижа за навремено градење и одржување на здрава рамнотежа во цревната микрофлора на новороденчиња над 6 месеци и адолесценти.

Цревната микрофлора на новороденчиња до 3 години е поблизу до онаа на постарите лица, но составот кој е претставен во првите минути по раѓањето може да варира индивидуално. Сепак, особеностите на овие навремени промени и последователната динамика на цревната микрофлора се со трајна доминација на корисни бифидо и бактерии на млечна киселина. Тие се исклучително важни за здравјето на децата. Затоа, само видови на лактобацили и бифидобактерии со пробиотски својства се избрани од LactoFlor Kids и се зајакнуваат со природни фибробиотици (олигофруктоза збогатена со инулин). Кога се администрираат на мали деца, покрај тоа што помагаат со специфичен проблем во гастроинтестиналниот тракт, тие можат да помогнат да се формира здрав состав на бактерии на цревата и да се одржи траен баланс во дигестивниот систем на новороденчиња и адолесценти.

Секоја кесичка LactoFlor Kids содржи една милијарда добри бактерии во формула растворлива во лесна форма. Како природен регулатор на гастроинтестиналниот состав, тоа е начин за борба против вируси и инфекции, ублажување на нивните симптоми - надуеност, колика, дијареја и многу повеќе. Покрај куративниот третман, LactoFlor Kids може да се користи за климатски промени, вода и храна за патувања, за третман со антибиотици, како и за промена на сезоните за да се спречи и одржи балансот во стомакот на малите и постарите деца.

ЗОШТО ГО ПРЕПОРАЧУВАМЕ ПРОБИОТИКОТ ЛАКТОФЛОР ЗА ДЕЦА?

 

LactoFlor Kids вклучува само видови на корисни бактерии на млечна киселина од светски познатиот бугарски јогурт. Овие се лактобацили и бифидобактерии - карактеристични за човековата микрофлора. Тие се прилагодливи и полесно се администрираат кај возрасните, бебињата и децата.

ЛАКТОФЛОР ЗА ДЕЦА Е ОДЛИЧЕН ПРОБИОТИК ЗА ВАШИТЕ НАЈМИЛИ ЗАТОА ШТО:

 • Пробиотик кој успешно го преживува дигестивниот тракт и помага во одржување на благосостојбата на дигестивните процеси
 • Активно го стимулира имунолошкиот систем, намалувајќи ја подложноста на новороденчето на инфекции и развој на алергии
 • Лактобацилите и бифидобактериите се уникатно комбинирани со пребиотик (извор на природни влакна) за да се обезбеди доминација на корисни бактерии на цревата и да се одржи траен баланс
 • Бифидобактериите се корисни и неопходни затоа што ја стимулираат синтезата на витамини Б, ја намалуваат нетолеранцијата на лактоза и ја подобруваат сварливоста на протеините во млекото, произведуваат корисни хомеостази на цревата - млечни, оцетни и други масни киселини со краток ланец
 • Лактобацилите го стимулираат варењето и апсорпцијата на витамини и минерали, ги намалуваат симптомите на гастроинтестинални нарушувања кај мали деца кои се подложени на антибиотска терапија
 • Препаратот е тестиран во согласност со барањата на Европската фармакопеја за безбедност и има сертификат за токсичност и негативни ефекти
 • LasoFlor Kids има докажано дејство во единечна дневна доза, во форма на прав, растворен во млеко, млака вода или сок

 

ИЗРАБОТИЛ:

 • Д-р Захаринка Гочева/Бугарија

Матичен лекар и педијатар,

Победник на „Мојот омилен педијатар“, 2016 година

 

 • Диди Димов

Раководител на училиште за идни и сегашни родители

Адреса

Кенди дооел

Адреса:                                                                          
ул. Боро Тодоровиќ 1 , бр.2, П.Ф. 30                             
1000 Скопје
Македонија

Контакт

 • +389 2 3118 140
 • +389 2 3118 140
 • contact@kendy.com.mk

Facebook

Kendy Makedonija © 2023. UKION SHOPS