Блог

Како да го подигнеме имунитетот на нашите деца?

Како што се приближува зима и пролет кај сите мајки се појавува вознемиреност, како да се подготват и да се справат со настинки, грип и отежнато дишење во текот на следните  месеци. За време на студените месеци, сите се собираме во затворени простории - трговски центри, продавници, ресторани, станови каде што шириме и разменуваме бактерии и вируси. Децата кои посетуваат училишта и градинки исто така се изложени на голем ризик. Бројни интеракции помеѓу нив и површините покриени со бактерии можат да создадат нерамнотежа во организмот. Затоа, мора да сфатиме дека загриженоста е наша да го..

Read more...

ЛАКТОФЛОР – Пробиотски култури без кои децата не можат! – Зголемете го имунитетот на вашите најмили во период на вируси!

Човечкото тело е многу зависно од микроби, кои се 10 пати повеќе од бројот на клетки во нашето тело. Во суштина, микроорганизмите кај нас се поделени на добри и лоши. Добрите бактерии служат за создавање силен имунитет и ја намалуваат ранливоста, спречувајќи болести како што се алергии, астма, вируси, и други. Затоа, не е изненадувачки што производството на добри бактерии - пробиотици, непосредно пред и по раѓањето - е клучно за здравјето во понатамошниот развој на децата особено кај бебињата Неодамнешните истражувања покажаа дека многу фактори поврзани со животниот стил и здравјето на мајк..

Read more...

Добра цревна флора за перфектна кожа

​ Дали некогаш сте размислувале за тоа како нашиот животен стил влијае на нашето тело? Секој ден, многу фактори на животната средина можат да го нарушат составот на нашиот микрокосмос на цревата. Некои од нив се под големо влијание од нашето дневно мени, диети, изложеност на токсини од животната средина, алкохол и пушење или употреба на антибиотици и други лекови. Други, како генетиката, за жал, не се под наша контрола.   Дали знаевте дека цревната микрофлора е орган само по себе? Како што обрнуваме внимание на другите делови на нашето тело, мора да се внимава и на микробиомот, бид..

Read more...

KOMПЛЕТНА ФОРМУЛА ЗА ЗДРАВИ И ПОДВИЖНИ ЗГЛОБОВИ

Д-р Ортопед  Калковалиев Борислав  Преку грижата за нашите зглобови обезбедуваме лесент чекор, како млади но и во подоцнежните години. Постојат различни причини за заболување на зглобовите. Кај ортопедскиот преглед може грубо да се поделат пациентите во две групи: повреди – акутни состојби и артроза – дегенеративни оштетувања на зглобовите. Додека сме млади мислиме дека нашите зглобови се здрави и не им обрнуваме внимание, но ако не почнеме да се грижиме и чуваме со време ќе се појават проблеми, како ревматски тегоби, остеоартритис или артроза на зглобовите. Вкоренето е мис..

Read more...

Сертифицирана заштитна маска FFP2 за вистинска заштита на вас и вашите најмили

Сертифицирана заштитна маска за вистинска заштита за вас и вашите најмали Др. Фреи заштитна маска Швајцарски бренд со сертифицирана ффп2 заштита   Од започнување на пандемијата заштитните маски претставуваат дел од опремата за лична заштита од covid – 19 вирусот. Со правилно носење на маските придонесувате до забрана за директен влез на аеросоли, честички, бактерии, вируси во устата или носот. Но со појавата на новиот британски сој на Covid – 19 многу европски земји започнаа со заострување на мерките за лична заштита со препорака за носење на заштитни маски со ФФП2 ниво на з..

Read more...

Грижа за двајца - исхрана на трудници

БАЛАНСОТ НА ОРГАНИЗМОТ Е ИСКЛУЧИТЕЛНО ВАЖЕН ЗА ТРУДНИЦИТЕ. Современата медицина смета, во период на бременост, основната грижа треба да биде на здравјето на мајката, од која зависи и здравјето на плодот и затоа одржувањето на благосостојбата на мајката е исклучително важно. Женското тело по природа е организирано да даде живот и да осигури се' што е неопходно пред и после раѓање на детето. Но, начинот на живот може да го изнемошти организмот и да влијае врз развојот на плодот. Затоа е исклучително важно идната мајка да прими пробиотик, за да се осигура потребната доза полезни добри бакт..

Read more...

Адреса

Кенди дооел

Адреса:                                                                          
ул. Боро Тодоровиќ 1 , бр.2, П.Ф. 30                             
1000 Скопје
Македонија

Контакт

  • +389 2 3118 140
  • +389 2 3118 140
  • contact@kendy.com.mk

Facebook

Kendy Makedonija © 2023. UKION SHOPS