KOMПЛЕТНА ФОРМУЛА ЗА ЗДРАВИ И ПОДВИЖНИ ЗГЛОБОВИ

Д-р Ортопед  Калковалиев Борислав 

Преку грижата за нашите зглобови обезбедуваме лесент чекор, како млади но и во подоцнежните години. Постојат различни причини за заболување на зглобовите. Кај ортопедскиот преглед може грубо да се поделат пациентите во две групи: повреди – акутни состојби и артроза – дегенеративни оштетувања на зглобовите.

Додека сме млади мислиме дека нашите зглобови се здрави и не им обрнуваме внимание, но ако не почнеме да се грижиме и чуваме со време ќе се појават проблеми, како ревматски тегоби, остеоартритис или артроза на зглобовите. Вкоренето е мислењето дека повредите се резервирани за помладата и поактивната популација, додека артрозата ја погодува постара група на пациенти. Меѓутоа, кај ортопед бараат помош сè повеќе пациенти во триесеттите години со многу сериозно оштетување на зглобовите.

Хроничното воспаление на зглобовите е причина за иреверзибилни (трајни) оштетувања на р’скавицата на зглобот и коските. Можат да бидат зафатени било кои делови на телото, најчесто зглобовите на рацете, колената и ’рбетот, и со тек на време, симптомите посилни и поинтензивни. Овие тегоби се составен дел на стареењето, но во ризичните групи спаѓаат и лица изложени на тежок физички напор, како што е случај кај спортисти и рекреативци и лица со прекумерна телесна тежина, која не смее да се занемари како важен ризик-фактор.

 

Континуираниот третман на зглобовите, како надворешно така и внатрешно придонесуваат за здрави и подвижни зглобови. Стабифлех кремата и таблетите имаат одличен состав на природни состојки:

  • Глукозамин (амино шеќер) примарно се наоѓа во ‘рскавицата на зглобовите и игра клучна улога во нивната изградба. Сепак, уште во средната возраст, организмот почнува да не го произведува повеќе глукозаминот. 
  • Хондроитин преставува составен дел од ‘рскавичното ткиво кое спаѓа во групата на протеоглукани. Таа му дава еластичност на ‘рскавичното ткиво и ја штити ‘рскавицата и лигаментите од повреди. Помага во спречување на разградувањето на рскавицата и ја подобрува подвижноста на засегнатите зглобови.
  • MSM е компонента на органски сулфур кој учествува во создавањето  на колаген како основен протеински составен елемент на зглобната рскавица.
  • Екстракт од ѓумбир е природна компонента која влијае против воспалително и ги намалува болките и отоците.

Придобивките од користење на Стабифлех таблетите вклучуваат ефективно влијаење на воспалението и болката на засегнатиот зглоб, како во мирување така и при движење, го потпомага движењето на засегнатиот зглоб, ја намалува здрвеноста како и придобивките од Стабифлех кремата како зајакнување на зглобовите поради иновативниот комплекс на формулата, тонизирање поради природните етерични масла: лаванда, ментол и камфор, загревање и релаксирање поради ментолот и камфор и интензивно хидрирање поради хијалуронската киселина

Д-р ортопед во Државна болница Осми Септември, Калковалиев Борислав

KУПИ СТАБИФЛЕКС СЕТ ЗА ЗГЛОБОВИhttp://www.kendy.mk/kendy-pharma-online-apteka-vitamini-gel-bolka/joint-pain-flex-healthyjoint-health-zglobovi-bolki

Адреса

Кенди дооел

Адреса:                                                                          
ул. Боро Тодоровиќ 1 , бр.2, П.Ф. 30                             
1000 Скопје
Македонија

Контакт

  • +389 2 3118 140
  • +389 2 3118 140
  • contact@kendy.com.mk

Facebook

Kendy Makedonija © 2023. UKION SHOPS